fbpx

נפתח נגדך בהוצאה לפועל? יש פתרון

הגעתם למצב שנפתח נגדכם תיק בהוצאה לפועל ואין לכם איך לשלם את מלוא הסכום? יש לכך פתרון בחסות החוק.

זה יכול לקרות כמעט לכל אחד – צ'ק שנתתם וחזר, הוראת קבע שלא כובדה, רכב שקניתם ולא הצלחתם לעמוד בתשלומים שלו. הדברים האלה, ועוד, יכולים להוביל חיש קל לתיק הוצאה לפועל שייפתח נגדכם. זה קורה הרבה פעמים לאנשים שמעולם לא היו בהוצאה לפועל בעבר ואין להם מושג איך להתמודד עם הגוף הזה וכיצד להסתדר בסיטואציה החדשה שפלשה לחייהם לפתע. ולמרות הכל, וחרף הדאגה והמצב הלא נעים – יש מה לעשות, ואפשר להתמודד עם זה באופן יעיל ומהיר.

מה עושים עם החוב בהוצאה לפועל?

בהנחה שאכן יש לכם תיק אחד בהוצל"פ, סביר להניח שסכום החוב בו לא עולה על 100,000 ₪. את החוב אנחנו ממליצים לשלם, כמובן, ויש שתי דרכים לעשות את זה. האחת, פחות ריאלית עבור רוב מכריע של האוכלוסייה בישראל – לשלם את החוב בתשלום אחד. אם יש לכם את הכסף הנדרש לשם כך, אל תהססו. תמיד עדיף לסיים עם חובות כמה שיותר מהר. אבל בהנחה שאין לכם את מלוא סכום החוב, עליכם לפנות אל הדרך השנייה: הסדרת החוב בצו תשלומים בהוצאה לפועל.

עד ספטמבר 2019 יכולתם לקבל, לא בקושי רב, הגדרה של "חייב מוגבל באמצעים". היו שכינו זאת "גן עדן לחייבים", משום שצו התשלומים החודשי היה נמוך, לפעמים סביב 150-200 ₪. החייב היה קונה לעצמו את "השקט" בתמורה ל-200 ₪ בחודש, וממשיך בחייו כרגיל. העניין הוא שאף אחד לא היה רואה מכך תועלת: החוב לא באמת היה יורד, מאחר שהריביות הפסוקות בהוצאה לפועל היו מעלות את החוב, לא אחת, בסכום יותר גבוה מהתשלום שהעביר החייב מדי חודש; הזוכה לא היה מקבל באמת את סכום החוב שמגיע לו; והמוטיבציה של כל המעורבים הייתה יורדת משמעותית, עניין שבמספרים גדולים השפיע על המשק עצמו (שהרי אם הזוכה לא מקבל את כספו, הוא עלול בעצמו להיקלע להתחייבויות).

לכן, משנחקק חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח, 2018, ונכנס לתוקף בספטמבר 2019, בוטל מוסד ה"חייב מוגבל באמצעים" ונקבעה מסגרת זמן לתשלום חובות בהוצאה לפועל. החוק מסמיך את רשם ההוצאה לפועל לפרוס כל חוב שגובהו עד ל-100,000 ₪ ל-36 תשלומים לכל היותר (כלומר שלוש שנים) וכל חוב שגבוה מ-100,000 ₪ ל-48 תשלומים (כלומר ארבע שנים). עם זאת, חשוב לדעת שלרשם ההוצאה לפועל יש סמכות לבצע פריסה ארוכה יותר, עד ל-72 תשלומים כל תשלום של חוב בהוצאה לפועל, במידה שהשתכנע שיש לכך הצדקה.

המטרה של תחימת תקופת התשלומים היא כפולה: ראשית, חשוב למערכת להניע את החייב ואת הזוכה לכדי סיום ההתקשרות ביניהם בדרך של תשלום החוב. שנית, במידה שלחייב יש חובות שעולים על 100,000 ₪, נראה שצו התשלומים בהוצאה לפועל הוא אופציה פחות רלוונטית עבורו, ועדיף לו לפנות להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

מדוע חשוב שעו"ד ילווה הליך של הגשת צו תשלומים בהוצל"פ?

ראשית, חשוב לזכור שההוצאה לפועל היא מערכת שדורשת גם התמצאות ובקיאות בנבכי התקנות והוראות. מעבר להגשת הטפסים הנדרשים, ניסוח הבקשה והצגת מצב העניינים האמיתי והמשקף של החייב, עורך הדין יידע כיצד לפנות לרשם ההוצאה לפועל על מנת לנסות ולהשיג פריסה רחבה יותר מ-36 תשלומים – במידה שזה הדבר הנכון עבור החייב. מעבר לכך, לא אחת – נדרשת התערבות משפטית נוספת מעבר לבקשת צו התשלומים עצמה – עניינים בהוצאה לפועל נוטים להסתבך לא אחת, וליווי משפטי יכול לתת מענה מהיר ויעיל לכך.

עורך דין חותם עם לקוח על הפטר חובות לצורך מחיקת חוב קיים
צרו קשר עכשיו
לייעוץ עם עורך דין מומחה ללא עלות וללא התתחייבות
עורך דין נועם אברהם - שאלות בדיקת זכאות להסדרת חובות
יש לכם חובות / עיקולים / הגבלות, את זה אתם כבר יודעים. אבל אתם לא בטוחים האם אתם זכאים להליך הסדר חובות? מלאו את השאלון הקצר שלפניכם ותוכלו לדעת האם אתם מתאימים להיכנס להליך הפטר מחובות.